Primark introduceert milieuvriendelijke glitter met de PS Festival Collectie

Primark brengt precies op tijd voor het festivalseizoen de PS… Festival collectie uit. De lijn bestaat uit negen glitterproducten die gebruik maken van Bioglitter – een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele glitter.


PS… Festival is beschikbaar in alle Primark-filialen, waardoor eco-friendly glitter voor het allereerst makkelijk te verkrijgen is. Vanaf juli 2019 zal alle glitter in Primark cosmetica gemaakt zijn van milieuvriendelijke alternatieven. De collectie bevat de razend populaire Glitter Eyes oogschaduwpaletten met 28 kleuropties voor slechts €5, en zes losse glitterpigmenten voor €2,50 waarmee je elke festival-look kan voorzien van een glittertje.

Net als alle andere Primark cosmetica is de PS… Festival collectie dierproefvrij en voorzien van het Leaping Bunny keurmerk. Dit logo verzekert Primark-klanten ervan dat alle producten die ze kopen dierproefvrij zijn.

Stephen Cotton, Commercial Director van het merk Bioglitter™ zegt: “Het is fantastisch om met Primark te werken aan de introductie van hun eerste bioafbreekbare glitter lijn. Primark gebruikt onze Cosmetic Bioglitter™ SPARKLE lijn, een milieuvriendelijke glitter op basis van plantaardige mineralen. Uitvoerige tests hebben aangetoond dat Bioglitter™ snel oplost in de natuur, waarmee we een wereldprimeur hebben. We zijn trots op onze bijdrage om bioafbreekbare glitter voor het grote publiek beschikbaar te maken, en zo onze natuur, meren en rivieren te beschermen.”

 

Primark’s Group Product Director, Steve Lawton zegt: “We nemen onze verantwoordelijkheid als toonaangevende internationale retailer serieus. We willen waar mogelijk onze impact op het milieu minimaliseren. Dit doen we door nieuwe manieren te vinden om de producten te blijven maken waar onze klanten dol op zijn. Onze eerste eco-friendly glitter lijn is daar een goed voorbeeld van. Maar dit is slechts één van de manieren waarop we bezig zijn met het milieu. We werken steeds meer met mileuvriendelijke materialen, zoals onze eerste collectie jeans gemaakt van duurzaam katoen van het Primark Sustainable Cotton Programme. Onze nieuwste Alice Liveing x Primark workout-collectie gemaakt van recycled polyester.”

Over Bioglitter™
Bioglitter™, ontwikkeld door specialisten Ronald Britton Ltd,  is het resultaat van bijna tien jaar onderzoek naar een meer milieuvriendelijke glitter die voldoet aan de strenge EU-wetten voor cosmetica. Cosmetic Bioglitter™ SPARKLE, dat gebruikt wordt in de PS… Festival lijn, komt van duurzaam gekweekte eucalyptusbomenb met het PEFC™-label. www.pefc.org.

Een gedachte over “Primark introduceert milieuvriendelijke glitter met de PS Festival Collectie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s