REVIEW: Yves Rocher Sebo Végétal en Sebo Pure Végétal

Enkele weken geleden postte ik op mijn blog een persbericht over de Sebo Végétal en de Sebo Pure Végétal collectie van Yves Rocher. Ik heb ondertussen de producten al een tijdje kunnen gebruiken, dus wil ik vandaag graag mijn mening met jullie delen.


Er zijn verschillende factoren die ertoe kunnen leiden dat je huid oneffenheden vertoont, namelijk voeding, vermoeidheid, stress, hormonen, maar ook het gebruik van cosmeticaproducten die ongeschikt zijn voor je huid.

“Ikzelf heb een moeilijke huid die snel last krijgt van ‘uitslag’ zoals ik het noem, of rode vlekjes en puistjes. Het is voor mij vaak een hele zoektocht om een product te vinden waar mijn huid niet allergisch op reageert, dus stond ik te popelen om deze collectie uit te testen.”

De Sebo Végétal-lijn is een compleet verzorgingsritueel voor de gemengde tot vette huid, en de Sebo Pure Végétal richt zich net nog iets meer op de oneffenheden.

1. REINIGEN

De eerste stap in mijn skincare-routine is reinigen. Hiervoor gebruik ik eerst de Purifying Cleansing Gel waarna ik mijn gezicht was met water, en vervolgens gebruik ik de Cleansing Purifying Micellar Water. Deze breng ik aan op een wattenschijfje waarmee ik dep op mijn hele gezicht en hals.

2. VERKWIKKEN

Om tussendoor de huid even een opkikkertje te geven gebruik ik de Mattifying Powder Lotion. Dit product zorgt ervoor dat de huid minder glimt omdat deze talg absorbeert. Hierdoor voelt de huid heel fijn en zacht aan. Ook deze lotion bevat geen siliconen, wat voor mij een MUST is.

3. MATTEREN

Om een mat resultaat te krijgen heeft Yves Rocher een Balansherstellend serum die een antioxiderende werking heeft, en een Gel Crème Zéro Défault. Mijn favoriet van deze twee is echt wel de gelcrème, omdat hij enorm licht aanvoelt. Ik hou absoluut niet van zware plakkerige crèmes, dus dit potje wordt hier goed gebruikt!

SPECIFIEKE VERZORGINGSPRODUCTEN

In de Sebo Végétal collectie zitten nog enkele extraa’tjes, en dat zijn de Perfecting Blur Care, de zuiverende peeling en het zuiverend masker. Ik voeg deze producten 1keer om de 2 weken toe aan mijn skincare-routine, en vooral het masker is een musthave! De Perfecting Blur Care zorgt trouwens dat je huid tot 8u na gebruik mat blijft.

Deze collectie krijgt van mij echt wel een dikke 10!

VOOR DE HUID DIE ONEFFENHEDEN VERTOONT

Wil je je echt gaan richten op de aanpak van oneffenheden? Dan is de Sebo Pure Végétal-lijn zeker van toegevoegde waarde in je collectie.

De collectie bevat een 3 in 1 reiniging & deep cleansing – tegen mee-eters, een zuiverende lotion, een S.O.S. Anti-puistjes, de Moisturizing Anti-Blemish care en ook nog een diepreinigend houtskoolmasker (de laatste heb ik zelf niet).

“Een topper die je zeker in huis moet halen is de S.O.S. Anti-puistjes! ”

Nog enkele tips & tricks voor een mooie huid!

  1. IK LET OP WAT IK EET: beperk fastfood tot een minimum, net zoals melkproducten en teveel suiker. Zorg voor een hogere inname van Omega 3 vetzuren zoals vette vis, dopvruchten, chiazaden, lijnzaad
  2. IK BESCHERM MIJN HUID TEGEN DE ZON
  3. IK BLIJF VAN MIJN HUID AF: blijf van puistjes af, want je maakt het alleen maar erger en bevordert zelfs het ontstaan van nieuwe oneffenheden, aangezien je handen een broedplaats voor bacteriën zijn. Als je je huid betast met je handen, blijven er enorme hoeveelheden onzuiverheden achter op je huid.

Deze collectie is verkrijgbaar bij Yves Rocher! Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!